Τί είναι το Climaboard Tρόποι λειτουργίας του Climaboard Εύκολη Εγκατάσταση

Τί είναι το Climaboard


Το Περιμετρικό Σύστημα Θέρμανσης Climaboard® είναι ένα ενεργειακό θερμαντικό σώμα το οποίο αποτελείται από σωλήνες χαλκού, αλουμίνιο και PP (Πολυπροπυλένιο).
Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα απόλυτα θερμικά ισορροπημένο περιβάλλον. Διαφέρει από το συμβατικό σύστημα θέρμανσης που γνωρίζαμε έως τώρα, επειδή θερμαίνει το χώρο από το πιο χαμηλό σημείο και μέσω της ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι θερμαινόμενοι τοίχοι.Η λειτουργία του στηρίζεται σε έναν απλό νόμο της φυσικής ο οποίος λέει ότι: "όταν υπάρχει ρεύμα αέρα κοντά σε μία επιφάνεια, τότε μεταξύ της επιφάνειας και του αέρα, δημιουργείται υπoπίεση, η οποία αναγκάζει το ρεύμα να "κολλήσει" στην επιφάνεια και να ακολουθήσει τη διεύθυνσή της". Το Climaboard® εγκατεστημένο περιμετρικά στο χαμηλότερο σημείο των τοίχων, δημιουργεί ένα θερμό ρεύμα αέρα το οποίο προσκολλάται και καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου.
Με τον τρόπο αυτό, οι εξωτερικοί τοίχοι του κτιρίου μονώνονται από το ζεστό στρώμα αέρα, απορροφούν θερμότητα και την διαχέουν ομοιόμορφα στο χώρο. Το σύστημα με αυτό τον τρόπο προσφέρει άνεση ακόμα και στις πιο ακραίες εξωτερικές συνθήκες με αποτέλεσμα τόσο φυσικό και υγιεινό, όσο και το φυσικό αίσθημα θερμότητας που σου χαρίζει η ηλιακή ακτινοβολία μία ηλιόλουστη ημέρα του χειμώνα!
Κορυφή


Tρόποι λειτουργίας του Climaboard


Υδραυλική έκδοση
Το Climaboard® λειτουργεί σαν ένα κοινό θερμαντικό σώμα, που τροφοδοτούμενο με θερμό νερό από ένα συγκρότημα καυστήρα - λέβητα, αποδίδει στο χώρο μας τη θερμότητα που χρειαζόμαστε.Ηλεκτρική έκδοση
Στην περίπτωση αυτή, εσωτερικά του Climaboard® τοποθετούνται ηλεκτρικές αντιστάσεις οι οποίες τροφοδοτούνται με τάση 220V και με τη βοήθεια ενός θερμοστάτη χώρου, μας αποδίδει την απαιτούμενη θερμότητα. Η έκδοση αυτή είναι ιδιαίτερα ελκυστική για εξοχικές κατοικίες όπου η εγκατάσταση λεβητοστασίου είναι αρκετά δαπανηρή και δύσκολη.
Κορυφή


Εύκολη Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση των θερμαντικών εξαρτημάτων είναι εξαιρετικά απλή και δε χρειάζεται καμία προεργασία. Το κάθε εξάρτημα κόβεται στις επιθυμητές διαστάσεις και γωνίες.
Η βάση από PP (Πολυπροπυλένιο) και το επάνω κάλυμμα από αλουμίνιο, τοποθετούνται το ένα μέσα στο άλλο και βιδώνονται στον τοίχο. Στην συνέχεια, τοποθετούνται σε απόσταση 30 εκ. ειδικά στηρίγματα πάνω στα οποία θα κουμπώσουν οι χαλκοσωλήνες και ο αλουμινένιος εναλλάκτης.
Στην υδραυλική έκδοση, οι χαλκοσωλήνες συνδέονται μεταξύ τους και με την παροχή του θερμού νερού, με τους κατάλληλους ταχυσυνδέσμους. Στην ηλεκτρική έκδοση, οι αντιστάσεις και τα καλώδια εισέρχονται μέσα στις χαλκοσωλήνες και συνδέονται μεταξύ τους. Τέλος, τοποθετείται το, εξωτερικό αλουμινένιο κάλυμμα, αφού του δώσουμε το ανάλογο σχήμα.
ΚορυφήΚεντρική  |  Προφίλ  |  Κουφώματα  |  Είδη Θέρμανσης  |  Επικοινωνία

Copyright © SEMKO 2009
Designed & Developed by ONISIS Web Development